maanantai 29. syyskuuta 2014

Paleo-ruokavalio ja lainattu salaatti-idea

Liityin pari viikkoa sitten Paleokeittiön facebook-ryhmään (vai tykkäämistäkö se on?). Siellä silmiini osui Äijämäinen punakaalisalaatti, joka kuulosti niin hauskalta ja erilaiselta, että sitä oli aivan pakko kokeilla! Yleisesti en ole ollut mikään kaalin ystävä, mutta käsittääkseni se olisi varsin terveellinen valinta salaattiin.

Lauantaina asetin kokki-moodin päälle ja aloin valmistamaan punakaalisalaattia ja broileria. Paleokeittiön ohjeesta poikkesin jonkin verran, sillä en esimerkiksi pidä raa'asta sipulista ja halusin tästä johtuen paistaa sen ensin pannulla. Lisäksi minulla ei ollut punaviinietikkaa, joten käytin balsamiviinietikkaa - sama kai tuo? En myöskään jaksanut ostaa appelsiinia tai sitruunaa (koska olin kävellen kaupassa ja nehän olisivat vieneet aivan tuhottomasti tilaa repussa :D), joten käytin tylysti vain sitruunamehua. Sitruunaa lorautin salaatin sekaan turhan paljon ja siitä tuli tästä johtuen liian kitkerää omaan makuuni. Pohdin jopa, olisiko salaatti ollut parempaa täysin ilman sitruunaa.


Uskomattominta tässä koko kokkausprosessissa oli se, miten paljon puolikkaasta kaalista saa salaattia! Mietin kaupassa, riittääkö se mihinkään ja kotona jouduin jo puolessa välissä vaihtamaan suurempaan astiaan että sain kaiken mahtumaan.


Oma versio ohjeesta meni siis näin:

- 1 paketti pekonisuikaleita 
- puolikas punakaali
- 1 punasipuli
- 1 omena
- sitruunamehua
- saksanpähkinöitä
- auringonkukan siemeniä
- loraus balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria

Pilkoin punakaalin ja omenan kulhoon ja heitin pannulla paistetut punasipulin ja pekonin rasvoineen salaatin sekaan. Käytin balsamiviinietikan nopeasti pannulla ja kaadoin senkin mukaan salaattiin. Sitruunamehua lorauttelin sekaan tosiaan turhan runsaalla kädellä, joten varovasti sen kanssa! Lopuksi murskasin päälle saksanpähkinöitä ja heitin mukaan pienen määrän auringonkukan siemeniä sekä mausteet.


Salaatti sopi erinomaisesti broilerin kylkeen. :)


2 kommenttia:

  1. Terveiset Paleokeittiöstä! Hyvältä näyttää, Iinis! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nyt kun olet siinä, niin kerropa voiko Paleokeittiön lukijaksi liittyä? :D Olen koittanut kaivaa sellaista kohtaa jo moneen otteeseen mutta ei osu silmään. :(

      Poista

Kysy, kerro, kritisoi - kaikki on sallittua! :)