maanantai 22. syyskuuta 2014

Paleo-ruokavalio ja mahdoton morkkis

Olin viime viikolla aivan liekeissä siitä, kuinka turvotukseni oli kadonnut täysin ja tunsin oloni laihaksi liukuraksi, vaikka pullukka pömperö vielä olenkin. Viikonloppuna söin tummaa suklaata, napostelin ison määrän hedelmiä ja join (luomu) valkoviiniä. Lauantaina pikkupäissäni sorruin myös syömään karkkeja ja nachoja. 

"VIRHE!!!" huusi kehoni välittömästi, kun väriaineen makuiset makeiset kopsahtivat vatsaan saakka. Turvotus alkoi heti, housut eivät meinanneet enää hilautua ylös saakka vessakäynnin jälkeen, paidan napit pinnistelivät kaikin voimin pysyäkseen kiinni... Samaan syssyyn iski myös väsymys, hölmön näköinen haukottelu ja apeus. Niin, ja kuinka-helvetin-tyhmä-oikein-voit-olla -fiilis.


Näkyihän se sitten vaa'allakin. Puolentoista kilon verran nesteitä kävi kimppuuni torahampaat esillä ja tarrautui kehooni pitkillä kynsillään. Voitte vaan kuvitella, kuinka paljon harmitti vaa'an karua lukemaa tuijottaessa.

Mitä tästä opimme? Yksi päivä. Jos joskus on pakko kova mieliteko elellä löysemmin, voi halunsa toteuttaa yhtenä päivänä. Yhtenä päivänä! Ei perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina!

Aikaisemmin erilaisten dieettien yhteydessä tämä on ollut se vaihe kun luovutan. "En jaksa tällaista", "Nyt tämä meni pilalle", "Turhaan tätä enää jatkaa". Nyt sen sijaan tuoreessa muistissa on se mahtava fiilis, jonka nesteiden poistuminen toi tullessaan!


Mitäpä tässä siis kitisemään?! Täysillä eteenpäin vaan, hyvää oloa tavoitellen! Nesteet putoavat kuin lehdet puista, kun pitäytyy oikeissa valinnoissa ruoan suhteen.

Onnistunutta tässä menneessä viikonlopussa oli kuitenkin ruoka, jota tein perjantaina. Valmistin nimittäin ensimmäistä kertaa elämässäni porsaan sisäfilepihvejä punaviinikastikkeessa! Lisukkeena oli uunissa kypsytettyä lanttua ja punajuurta, rucolaa, kirsikkatomaatteja ja avokadoa. Voi, kyllä oli herkullista! Lisänä oli se kuuluisa lasillinen valkoviiniä, jonka olisi pitänyt jäädä siihen yhteen lasilliseen. No, oppia ikä kaikki. :)


Uskon, että paleo-ruokavalio on minulle oikea valinta. Kokemukseni ovat olleet positiivisia, vaikkakin sortumisten tuomat pettymykset ovat kahta kauheampia. Suosittelen kaikkia turvotuksen ja vatsavaivojen kanssa kamppailevia kokeilemaan sen kuuluisan kaksi viikkoa. Jos mitään positiivisia vaikutuksia ei ilmene, ei tämä ruokavalio todennäköisesti sovi kehollesi. Mutta kokeile - sitä ei koskaan tiedä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kerro, kritisoi - kaikki on sallittua! :)