maanantai 8. syyskuuta 2014

Paleo-ruokavalio, osa 3

Omistan nyt yhden postauksen ihan tylysti vain sille, mitä olen syönyt paleovalion myötä. Tässä siis muutamia esimerkkejä, miten olen ateriani koostanut. Paleossa on se hauska puoli, että aamiaisella ja iltapalalla voi aivan hyvin syödä samaa ruokaa, kuin lounaalla tai päivälliselläkin. Erityisesti aamulla olisi tärkeää syödä lihaa, sillä rasva ja proteiini tarjoavat hyvän buustin päivään. Myös pähkinät sopivat aamuun erinomaisesti, sillä ne sisältävät sitä hyvää rasvaa.

Tässä alla eilinen päivälliseni: grillipihviä, uunissa tehtyä lanttu-bataattilaatikkoa (toki bataattia en normaalisti niinkään söisi, koska se sisältää tosi paljon hiilareita), avokadoa ja kirsikkatomaatteja. Tämä oli paras ruoka tosi pitkään aikaan! Grillipihvi on tietenkin melko kallista, mutta on se kyllä myös sen arvoista. Täytyyhän ruoasta myös nauttia, vai mitä? ;)


Olen koostanut ruokani pääsääntöisesti lihasta, avokadosta ja sekalaisista kasviksista. Kananmunia syön useimmiten aamulla tai illalla, vähintään kaksi kappaletta päivässä. Viime viikolla hoksasin myös, että kylmäsavulohi on tosi helppo ja nopea ruoka, koska sitä ei tarvitse käsitellä millään tavalla. Kasviksia lautaselle ja lohi siihen päälle - johan maistuu!


Wokkipannulla on kiva tehdä monipuolisia sekamelskia! Viime viikolla paistoin maustamatonta kanaa, parsaa, paprikaa, porkkanaa, sipulia ja kesäkurpitsaa, joiden sekaan heitin loppuvaiheessa valkosipulia, cashewpähkinöitä, paseerattua tomaattia, seesamiöljyä ja tamarinditahnaa. Nämä tahnat ovat minulle pieni kysymysmerkki, sillä niiden purkit eivät pahemmin kerro ravintosisältöä. Tämäkin tamarinditahna kertoi sisältävänsä tamarindia ja vettä. Otin nyt sitten riskin, vaikea sanoa oliko siinä pahasti hiilareita tai miten se on prosessoitu! Onko kenelläkään tarkempaa tietoa?

Joka tapauksessa ruoka oli tosi hyvää ja siitä riitti syötävää ainakin kolmeksi päiväksi. Ja mikä parasta, käytin vain tuoreita kasviksia!


Paistamiseen käytän sekalaisesti voita, kookosöljyä tai oliiviöljyä. Ruoan päälle sipaisen seesamiöljyä, joka antaa hyvin makua mutta ei siedä kuumennusta. Kookosöljyä käytän melko vähän, koska en oikeastaan tykkää sen mausta lainkaan. Olen myös kuullut vinkin, että öljyistä katoaa kaikki ravintoaineet kuumennettaessa, jolloin paistamiseen kannattaisi käyttää voita ja lisätä öljy vasta valmiiseen ruokaan. Tätä periaatetta olenkin noudattanut aika orjallisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kerro, kritisoi - kaikki on sallittua! :)