perjantai 26. syyskuuta 2014

Paleo-ruokavalio, salaattiopettelua ja kyllästyttävät kananmunat

Pientä ruokapäiväkirjaa taas tähän väliin...

Olin ensimmäiset 20 vuotta elämästäni todella huono syömään salaattia. En pitänyt siitä, se ei maistunut miltään, monet ainesosat kutittivat huulia. Tomaatti ja paprika kutittavat edelleen, mutta kutittakoot! En anna periksi typerille allergioille.

Tämän hitusen sekavan intron jälkeen voimmekin mennä asiaan. Paleo-ruokavaliolle lähdettyäni olen opetellut salaattien tekemistä uudella tavalla. Jossain kohtaa jopa jätin salaatista salaatin pois ja käytin pelkästään esimerkiksi kurkkua, tomaattia, paprikaa jne. Tämä siis siksi, että "salaatin tekeminen on niin hankalaa". Pelkkiä oheistuotteita käyttäen pääsin helpommalla, ne piti vain lykätä lautasen reunaan.

Nyt olen huomannut, että kaikenmoiset kasvikset maistuvat hyvälle, kun ne asettelee lautaselle kivalla tavalla. Totuttelin myös syömään avokadoa - jota en ollut koskaan ennen suuhuni pistänyt - hyvien rasvojensa takia. En edelleenkään välitä sen mausta erityisesti, mutta viime viikolla hoksasin (fiksu kun olen) että avokadon päälle voi laittaa mausteita!


Lähetin yllä olevan kuvan äidilleni, joka vastasi: "Sä saat salaatin näyttämään hyvältä." Tämä oli itsellenikin todellinen oivallus. Kun ruoka näyttää hyvältä, se myös maistuu hyvältä. 

Jonkin verran ruoat ovat kuitenkin alkaneet tulla korvista pihalle. Ostin maanantaina tarjouksesta kilon paketin naudan jauhelihaa ja sitä onkin nyt syöty sitten koko viikko! Muutoin olen syönyt kanaa ja kasviksia, joskus pihviä, satunnaisia smoothieita ja munia, munia ja munia. Valitettavasti huomasin tällä viikolla, että kananmunat alkavat jo tökkiä, joten jotain korvaavaa ruokaa pitäisi keksiä. Mutta kun en keksi. Ideoita otetaan vastaan!
Kananmunassa on se hyvä puoli, että siitä voi tehdä monipuolisesti erilaisia versioita: keitetty, paistettu, munakas, kokkeli, omeletti... Myös lisukkeilla voi muokata makua!

Niinä aamuina, kun kananmuna on tuntunut maailman vastenmielisimmältä ajatukselta, olen syönyt vain banaanin ja kourallisen cashew-pähkinöitä. Se on pitänyt yllättävän hyvin nälkää, mutta käsittääkseni aamuisin pitäisi syödä enempi rasvaa ja proteiinia, ja jättää hiilarit (=banaani) iltaan.

Illalla olenkin ollut oikea hiilarihirmu! Jostain syystä päivällisen jälkeen maistuu ainoastaan hedelmät: satsumat, nektariinit, banaanit... Eihän näitä kaiketi ylettömästi kannata syödä, mutta kyllä niillä makean nälästään pääsee eroon. Lisäksi olen juonut luomua iltateetä (Clipper), joka on ihanasti tuudittanut uneen. Josta tulikin mieleeni! Paleo-ruokavaliolle lähdettyäni en ole kärsinyt unettomuudesta tai nukahtamisvaikeuksista ollenkaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kerro, kritisoi - kaikki on sallittua! :)