keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lady-Comp ja hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen - Ensimmäiset fiilikset

Lady-Comp on saapunut ja ollut käytössä nyt tasan viikon! Aivan ensimmäisenä aamuna vehje näytti vihreää valoa, mutta päätin olla uskomatta siihen. Toisaalta silloin oli menossa tyhjennysvuoto. Sen jälkeen laite on näyttänyt vain punaista valoa. En osaa sanoa, tulkitseeko se nyt, että olisi ovulaatiovaihe menossa vai onko tämä sitä "tutustumista". Sen verran ymmärsin jo ennen laitteen käyttöönottoa, että laite näyttää ensimmäiset 1-3kk keltaista ja punaista valoa, koska se vasta tutustuu käyttäjänsä kiertoon eikä "uskalla" vielä luvata ns. varmoja päiviä.


Lady-Comp on ollut tosi helppokäyttöinen. Luin käyttöohjeet ensin läpi koskematta laitteeseen ollenkaan, ja sitten uudelleen siten että samalla näpläsin nappuloita ohjeiden mukaan. Lady-Comp on herättänyt minut joka aamu yllättävän siedettävällä herätysäänellä ja lämpötilan mittaus on onnistunut vaikeuksitta. Lämpötilaa mittaava sensori asetetaan kielen alapuolelle ja tietokone mittaa lämpötilan siinä köllöttäessäsi. Tärkeintähän on se, että ennen lämpötilan mittausta ei saa nousta ylös - ei edes istumaan! Tietokone piippaa, kun lämpötilan mittaus on valmis, jolloin vaaraa uudelleen nukahtamisesta ei ole.


Vielä en tietenkään osaa sanoa, toimiiko hedelmällisyystietokone todella ehkäisyvälineenä. Tämä selviää sitten, kun vihreitä päiviä alkaa tulla ja niiden mukaisesti aikataulutetaan rakkauden hetkiä. ;) Tarkempia kokemuksia siis siinä vaiheessa!

No mutta, nyt päästään siihen ehkäisyn lopettamiseen! Siitä on nyt vähän reipas 2 viikkoa, kun otin ehkäisyrenkaan (NuvaRing) pois. Kärsin parina päivänä aika kovasta päänsärystä, mutta muuten olo on ollut aivan huikea! Tuntuu kuin olisin kävellyt vuosikausia sumussa ja nyt löysin tieni pois sieltä! Minulla on virkeä olo, pystyn keskittymään töissä ihan eri tavalla kuin ennen ja huomaan olevani iloisempi. Aamuisin ei väsytä eikä tee mieli torkuttaa herätyskelloa. En olisi ikinä uskonut, että vaikutukset ovat näin käsin kosketeltavia! Tuntuu, että "batshit crazy bitch" muuttui kertaheitolla elämäniloa uhkuvaksi nuoreksi naiseksi!

Vielä en ole huomannut finnejä tai hiusten putoilua, toivottavasti näitä haittavaikutuksia ei myöskään ilmene. Miksi kukaan ei kertonut, että elämä on näin ihanaa?


4 kommenttia:

  1. tän hetkisiä kokemuksia haluaisin mielelläni lukea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://kannattikokeilla.blogspot.fi/2015/09/ladycomp-kokemuksia.html

      Kirjoitin kokemuksia tuonne.

      Poista
  2. Tulitko raskaaksi vai onko toiminut hyvin? Päivitettyä tilannetta kaivataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://kannattikokeilla.blogspot.fi/2015/09/ladycomp-kokemuksia.html

      Kirjoitin kokemuksia tuonne.

      Poista

Kysy, kerro, kritisoi - kaikki on sallittua! :)